5x mooiste boekenrek in 2022

Een huis vol moet boeken zegt wat over jou als persoon. Zo kan je misschien wel opkijken tegen mensen met een halve bibliotheek in huis. Maar je moet ergens beginnen, dus volgt hier een artikel over de mooiste boekenrekken. Zo heb je boekenrekken in alle soorten en maten en natuurlijk ook in verschillende vormen. Het ‘’gewone’’ boekenrek is al lang verleden tijd. Inmiddels zijn de boekenrekken bijna allemaal design rekken geworden en zie je veel staal en bamboe terug in de moderne boekenrekken. Omdat een boekenrek in huis zo belangrijk is en het toch een soort van aanzien geeft volgt hier onze top 5 mooiste boekenrekken. 

De mooiste boekenrekken van dit moment 

1.    Mira Vintage Home boekenrek 

Mira Home is een merk dat mooie en moderne meubels voor een betaalbare prijs weet te maken. Zo hebben ze hier een mooi boekenrek gecreëerd waar staal en hout prachtig met elkaar worden gecombineerd. Stijl is belangrijk bij een boekenrek en dat heeft deze kast zeker weten. Hij heeft een rustieke maar toch toegankelijke uitstraling. In de meest huizen zal dit met gemak passen en hoe je er niet de hele woonkamer op aan te passen. Hij is voorzien van vijf verschillende etages en biedt genoeg ruimte voor heel veel boeken. Maar je hoeft tegenwoordig niet alleen je boekenrek vol te zetten met boeken. Het is ook heel gebruikelijk om wat mooie attributen erin te zetten. Dat zal geweldig staan in dit boekenrek. 

Iedere plank heeft een draagcapaciteit van maar liefst 30 kilogram. Voldoende dus om flink wat boeken op neer te zetten. Doordat hij gemakkelijk te monteren is ben je in 20 minuten al klaar en de instructies maken het mogelijk voor iedereen. 

Je vindt dit boekenrek hier.

2. Vintage boekenrek van Acaza 

Dit merk staat bekend om zijn of haar makkelijke te instaleren boekenrekken die toch een hoogwaardige uitstraling hebben. Daarnaast zijn de prijzen zeer aantrekkelijk in vergelijking met veel andere boekenrekken op de markt. Dit boekenrek is heerlijk speels en kan je prachtig in de hoek ophangen. Het is dan ook een hang boekenrek die je dus niet losstaand op de vloer kan neerzetten. Je kan ervoor kiezen om hem in twee verschillende kleuren te halen. Zo kan je hem bestellen in het wit, maar ook in het kersenhout is hij verkrijgbaar. Doordat hij gemaakt is van MDF heb je een solide en stevig boekenrek in huis. Dit stevige materialen kan per niveau maar liefst 15 kilo halen. Dat is een hele hoop als je kijkt naar de grote van het boekenrek. 

De vormen van dit boekenrek geven het oog rust. Zo wordt je kamer geen druk geheel. Je kan er naast boeken heel mooi plantjes opzetten. In totaal heeft hij een hoogte van 127,5 dus hang je hem iets van de vloer dan zal dit heel mooi staan in jouw woonkamer.  

Je vindt dit boekenrek hier.

3. Boekenrek voor kinderen of je platencollectie 

Dit boekenrek is te gebruiken voor meerder verschillende mensen. Zo is hij perfect voor kinderen om alle kinderboeken in kwijt te kunnen. Hij heeft namelijk twee grote vakken onder waar je bijvoorbeeld dozen of manden heel mooi in kan zetten. Daarnaast heeft hij in drie hoogtes vakken waar jij boeken heel mooi kan uitstallen. Hij is 80 centimeter hoog waardoor hij voor kinderen goed toegankelijk is. Maar je kan hem ook gebruiken als jij een echte platen liefhebber bent. Al je platen kan je prachtig uitstallen en in de twee vakken onderop kan jij nog meer platen kwijt. Denk eens aan hoe tof dit kan staan in jouw woonkamer. 

Heb je een kinderkamer waar je dit boekenrek in wil zetten dan neemt hij niet te veel ruimte in. Maar toch kan jouw kind er veel spulletjes in kwijt en zal de kamer een stuk opgeruimder zijn met deze kast. Het monteren is in een fluitje van een cent gepiept en hiervoor hoef jij echt niet je mouwen op te stropen. Dat wordt dus genieten in plaats van zweten. 

Je vindt dit boekenrek hier.

4. Industriële boekenrek van Acaza 

Een boekenrek dat modern oogt maar daarnaast ook functioneel is dat is wat jij nodig hebt. Dan is dit boekenrek van Acaza misschien wel wat voor jou. Zo heeft hij vier etages waarop jij boeken of andere mooie attributen kwijt kan. Onderop zit er nog een handig kastje waarin je kleine spulletje kan zetten. Mocht je bijvoorbeeld boeken hebben waar jij zuinig op bent of wil je gewoon wat kleine rommeltjes opruimen dan is dit boekenrek daar perfect voor. Een ander groot voordeel is dat dit boekenrek gemaakt is voor aardig wat draagvermogen. Zo kan hij in totaal ongeveer 20 kilo dragen. Dat ga je aan boeken waarschijnlijk nooit kwijt kunnen in deze kast. 

Het hout geeft deze kast nog een extra vintage look die hij nodig heeft. Daarnaast zorgt het metaal natuurlijk voor een wat meer industriële look die zo past in jouw woonkamer. Zet er een mooie leren sofa naast en je hebt het perfecte plaatje.  

Je vindt dit boekenrek hier.

5. Ladderrek boekenrek 

Misschien wel één van de meest hippe designs van het moment zijn de ladderrek boekenrekken. Zo is dit boekenrek makkelijk in iedere woning neer te zetten en zorgt het bijna altijd voor een speels en leuk effect. Juist doordat hij zo schuin tegen de wand aan staat krijg je een ander effect dan met rechte boekenrekken. Daarnaast zorgt de openheid van dit boekenrek ervoor dat je echt een mooi geheel krijgt in je woonkamer. Waar een dichte boekenkast met vakken of lades er vaak voor zorgt dat je kamer voller lijkt geeft dit juist een tegengesteld effect. 

Door de makkelijke instructies kan ji met gemak dit boekenrek in elkaar zetten. Hij heeft daarnaast een hoogt van 186 wat ervoor zorgt dat hij mooi hoog rijkt en ook echt wat voorstelt. Je kan dit boekenrek ook nog extra tegen de wand bevestigen als je bang bent dat hij zal vallen. Hiervoor worden de materialen erbij geleverd. 

Je vindt dit boekenrek hier.

Beste kooptips: waar moet je op letten bij de aanschaf van een boekenrek? 

Misschien is een boekenrek kopen niet echt het makkelijkste klusje. Vooral omdat een boekenrek natuurlijk behoorlijk wat ruimte inneemt in je woonkamer, studeerkamer of slaapkamer. Daarnaast wil je dat de kleur, maar en het soort ook goed aansluit bij jouw woning. 

  • Wat voor soort boekenrek?

Je begint natuurlijk met kijken wat voor soort rek je wil hierin zijn er een aantal keuzes te maken:

Stelling boekenrek: Dit is een kast die vaak zelf samen kan stellen. Echter zijn het qua model niet de meest mooie boekenrekken die je jezelf kan voorstellen. 

Dicht boekenrek: Het fijne aan een dicht boekenrek is dat wanneer je opbergruimte nodig hebt je dit natuurlijk in overvloed hebt. Het nadeel is dat het vaak zorgt voor een heel dicht en gesloten geheel in jouw kamer. 

Open boekenrek: Wil je zorgen dat de boeken, maar ook alle andere materialen tot hun recht komen in jouw woning dan is zo’n boekenrek misschien wel wat voor jou. Wanneer je hem niet bijhoudt kan het alleen wel snel een rommeltje worden. Daar moet je dus op letten. 

Wand boekenrek: Als laatste heb je natuurlijk nog boekenrekken die je aan de wand kan ophangen. Het voordeel is dat je hier heel speels mee om kan gaan. Het grote nadeel is dat wanneer zo’n boekenrek hangt, je niet meer terug kan. 

  • Hoeveel ruimte heb je voor jouw boekenkast?

Nu worden de maten belangrijk. Meet van tevoren goed op hoeveel ruimte je hebt in je huis voordat je een boekenrek besteld. Pak er dus een meetlint bij voordat je bezig gaat met de aanschaf. 

  • Bepaal de stijl van je boekenrek

Wat voor soort boekenrek past in jouw woning. Misschien wil jij wel iets voor aan de wand of past toch meer een ladderrek tegen de muur aan. Bij ieder huis en iedere woonkamer is de stijl weer compleet verschillend. Zo kan een klassieke kast heel mooi staan in een klassiek huis, maar zal het bijvoorbeeld totaal niet staan in een modern huis met grote ramen waar verder alles modern en wit is. 

  • Materialen en kleuren van je boekenrek 

We gaan als laatste de materialen en kleuren bepalen van jouw boekenrek. Een boekenrek kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Is jouw woonkamer ingericht met donkere en robuuste meubels dan zal een metalen boekenrek met donkere houten planken goed staan. Wanneer jouw woning wat opener en vrijer is dan kan het zijn dat een boekenrek van bamboe veel beter in jouw huis zou staan. Zo is er voor iedere woning wel wat te zeggen en is het ook goed om je goed in te lezen en misschien zelfs om advies te vragen. 

Wat is een boekenrek en welke verschillende soorten heb je? 

Een boekenrek kan heel divers zijn. Zo zijn er grote boekenrekken die eerder boekenkasten worden genoemd, maar je hebt ook kleine boekenplanken die door kunnen als boekenrekken. Ze kunnen van hout zijn gemaakt of volledig van metaal. Een boekenrek is er dus in alle soorten en maten en een boekenrek hoeft zeker niet meer saai te zijn. Tegenwoordig wordt een boekenrek vol gezet met allerlei attributen en mooie tafelboeken. 

Doordat er zo veel verschillende boekenrekken zijn dacht wij dat het goed zou zijn om een aantal op een rijtje te zetten. 

  • Boekenrek met vakken 

Eén van de boekenrekken die we voorbij willen laten komen is deze. Je hebt een boekenrek met vakken omdat je bijvoorbeeld duidelijk een lijn wil trekken tussen verschillende boeken. Je kan in zo’n boekenrek ook heel mooi spotjes hangen om een boek of een mooi kunststuk tentoon te stellen. 

  • Boekenrek met glasplaten 

Misschien ken je een vitrine wel. Er zijn boekenrekken die glazen platen hebben. Dit zorgt voor een open en vrije sfeer, en wanneer je er mooie spullen in zet als je zien dat het echt een prachtig effect heeft. Een mooie hangplant doet het ook vaak goed op zo’n boekenrek. 

  • Een hangend boekenrek 

Deze hebben we in dit artikel al gehad, maar het is belangrijk om te weten dat er twee verschillende zijn. Namelijk de boekenrekken met steuntjes en die zonder steuntjes. Hierdoor lijkt het alsof de plank tegen de muur aan is geplakt. In werkelijkheid is dit natuurlijk niet zo. Maar het geeft wel degelijk een mooi effect. 

  • Simplistisch boekenrek 

Niet te veel. Steeds vaker willen we een minimalistische levensstijl en willen we niet te veel. Er zijn verschillend boekenrekken die dit willen uitstralen. Vaak zijn deze gemaakt van dunne platen waardoor het ook een heel licht een open geheel wordt. 

  • Staand boekenrek 

Als laatste hebben we nog een beetje een gekke variant. Natuurlijk zijn er veel boekenrekken die staan, maar dit boekenrek heeft één poot waarop hij staat en verschillende steuntjes waar boeken op liggen. Dit geeft een heel stoer idee. Vooral wanneer jij veel boeken in huis hebt kan dit ontzettend tof zijn. 

Vorige

5x de mooiste kandelaars in 2022

Volgende

5 Mooiste Mokkenrekken van 2022