Beste Buitenklokken

Dat je interieur genoeg aandacht verdient, daar zijn de meeste mensen wel van overtuigd. Geen wonder dat programma’s zoals VT Wonen of Kopen Zonder Kijken immens populair zijn onder de meeste Nederlandse huishoudens. Maar wist je dat het exterieur eigenlijk net zoveel liefde verdient als hetgeen wat binnenin je huis staat?

Belangrijk voor buitenklokken

Je zult het je vast wel kunnen voorstellen: bij het kopen van buitenklokken moet je rekening houden met een aantal zaken, waar je niet over na hoeft te denken bij klokken voor binnen. Zo moet een buitenklok onder andere waterdicht zijn.

Proventa® Solar Klok voor buiten met sensor - Automatisch aan/uit - Waterdicht - Buitenklok

1. Proventa® Solar Klok voor buiten met sensor

Deze klok is speciaal ontwikkeld voor gebruik buiten. Dit is zeker handig voor in het donker: door het solar paneel wordt de klok overdag voldoende opgeladen, en door de daglichtsensor kan bij schemerlicht. Daarnaast is deze klok waterdicht, en ook beschermd tegen stof en vocht. Deze klok kan wel tegen een stootje of tegen Nederlands weer. Deze klok kan zichzelf uitschakelen als de zon opkomt en inschakelen als het gaat schemeren, zodat je in de avond gemakkelijk in het donker kunt zien hoe laat het is. Het grote voordeel van deze solar klok is dat je er geen kabels of batterijen voor hoeft te gebruiken, omdat de klok zichzelf op kan laden. Ideaal! Ook maakt de buitenklok gebruik van achtergrondverlichting, waardoor je de klok gemakkelijk kunt spotten en hij er tevens chic en luxe uit blijft zien.

Wandklok - Waterdicht - Buitenklok - Diameter 30cm - Stille Uurwerk - Temperatuur (Fahrenheit) - TM98043-1

2. Wandklok – Waterdicht – Buitenklok

Deze wandklok ziet er klassiek en stijlvol uit, maar is dankzij het waterdichte materiaal kun je hem ook heel goed voor buiten gebruiken. De klok moet je opladen door een batterij en op de klok heb je 24 maanden garantie. Naast dat je de tijd kunt zien kun je van deze klok ook de temperatuur in Fahrenheit aflezen (even opfrissen: bij Fahrenheit is het vriespunt van water 32 graden Fahrenheit (°F) is en het kookpunt 212 °F). Het fijne aan deze klok is dat het uurwerk stil is, waardoor ej dus niet afgeleid kan worden door het tikken van de klok. Je kunt de klok gemakkelijk aan een (buiten)wand bevestigen door het haakje wat op de achterkant zit.

Wandklok - Waterdicht - Buitenklok - Diameter 40cm - Stille Uurwerk - Temperatuur/ Vochtigheid - Hygrometer/Thermometer - Goud

3. Wandklok – Waterdicht – Buitenklok 

Ben je op zoek naar een buitenklok met nog meer features dan bovenstaande klok? Deze buitenklok is aangedreven door een batterij en waterdicht. Ook is de klok stil, waardoor je nooit wordt afgeleid door het getik. En alsof dat nog niet goed genoeg is, kun je hier ook de temperatuur in Celsius en Fahrenheit vanaf lezen en ook een hygrometer. Bij een hygrometer wordt de luchtvochtigheid aangegeven in procenten, van 0 tot 100. Deze klok heeft een diameter van 40 centimeter en is daardoor echt een opvallend decoratiestuk in de tuin.

Quartz Badkamerklok zwart - Badkamer Klok Waterdicht - Douche klok - Badkamer klok - Keukenklokje - Wandklok

4. Quartz Badkamerklok

Deze klok van Quartz kun je in de badkamer gebruiken, maar ook buitenshuis. De klok is namelijk waterdicht en kan daardoor ook tegen regen of stoom. Door het makkelijke aanbrengen van de knop door middel van de zuignap, kun je de klok ook regelmatig verschuiven. Dit kleine klokje werkt op één AAAA batterij die niet is meegeleverd, dus houd daar rekening mee. Heb je geen klok meer buiten of in de badkamer nodig, dan kun je deze ook ook gebruiken in de keuken. Zo wordt je kookwekker overbodig.

5. Stationsklok

Zoek je een klok voor buiten, maar zou je een meer retro gevoel willen evenaren? In dat geval kun je perfect een buitenklok aanschaffen in een retro-stations model? Deze klok van Blumfeldt lijkt regelrecht oud een oud station van Londen te komen en volgens het ontwerp van de klok is dat ook zo, want op de klok kun je “Paddington Station, London, 1854” lezen. Deze stationsklok is dubbelzijdig waardoor je vanaf beide kanten op de klok de tijd kunt aflezen. De klok zelf heeft diameter van 23 centimeter. Er zijn mat zwarte klassieke elementen toegevoegd die vervormd zijn vanuit smeedijzer.

Cloverclover Holle Boomdecoratie Ronde Houten Wandklok Woonkamer Thuis Horloge

6. Botanische wandklok

Als je het botanische thema in de tuin ook een beetje wil behouden, dan kun je kiezen voor deze wandklok met boom decoratie van Cloverclover. Deze klok is stil en maakt dus geen tikkend geluid die je als irritant zou kunnen ervaren. Deze klok past als geen ander in de tuin en past ook helemaal in het thema. Door de schutkleuren kun je deze klok buiten bevestigen en zal hij niet heel erg opvallen.

Buitenklok/weerstation kunststof (L)

7. Buitenklok en weerstation

Andere klokken uit deze lijst kunnen ook gebruikt worden als weerstation, maar deze buitenklok van kunststof is echt ideaal om buiten te plaatsen en hier de weersomstandigheden vanaf te kunnen lezen.

Tips

Even een extra tip voor iedereen die zijn klok buiten zou willen hangen: houd er rekening mee dat de buitenklok van kunststof moet zijn. Hout is namelijk niet bestand tegen water of vocht, en een houten klok buiten plaatsen zal er dan ook al snel voor zorgen dat hij lelijk wordt of dat het hout gaat vervormen. Een klok van kunststof kopen betekent niet dat je een plastic-ogende klok in je tuin zo moeten hangen, tegenwoordig wordt er ook ontzettend veel kunststof op de markt gebracht wat een houten uitstraling heeft. Daardoor heb je de voordelen van een authentiek uiterlijk, maar óók de voordelen van materiaal wat bestemd is tegen eventuele heftige weersomstandigheden.

Vorige

De 5 beste douchegordijnen van 2022

Volgende

Beste Industriële Wandklokken