Creëer de perfecte sfeer met raambekleding

Raambekleding is een belangrijke toevoeging voor elke woning. Het moet zowel functioneel zijn als passen bij jouw interieur en smaak. Ook moet het passen bij de ruimte die je wilt bekleden. Voor een slaapkamer gebruik je vaak andere soort raambekleding dan voor een woonkamer. Er zijn zoveel opties, dat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet. Vandaar dat we de populairste raambekleding opties voor je op een rijtje hebben gezet. 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een klassieke keuze. Door het gebruik van echt hout, voegen ze warmte toe aan je woning. De houten jaloezieën van Raambekleding Nederland zijn altijd op maat gemaakt, waardoor ze perfect passen op je raam. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen, waardoor er altijd wel een optie is die past bij jouw smaak. 

Rolgordijnen

Rolgordijnen worden vaak gekozen vanwege hun veelzijdige en praktische oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Zo kun je zowel lichtdoorlatende als verduisterende rolgordijnen kiezen en zijn ze dus geschikt voor elke kamer in huis – al worden ze meestal gebruikt in de slaapkamer. Rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en te installeren. 

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een elegante en stijlvolle keuze voor raambekleding. Ze bestaan uit geplooide stoffen die een zachte uitstraling creëren en zorgen voor een diffuus lichteffect. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, waardoor ze geschikt zijn voor zowel privacy als het filteren van natuurlijk (zon)licht. Plisségordijnen worden ook vaak gecombineerd met gordijnen, zodat je overdag veel zonlicht naar binnen kunt laten, maar ‘s avonds toch genoeg privacy hebt. 

Shutters

Shutters zijn een luxe en tijdloze optie voor raambekleding. Ze bestaan uit verstelbare lamellen die gemakkelijk kunnen worden aangepast om de hoeveelheid licht en privacy te regelen. Shutters voegen niet alleen een elegant tintje toe aan een interieur, maar bieden ook uitstekende isolatie en duurzaamheid. 

Duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen, ook wel dag-en-nacht gordijnen, combineren twee lagen stof met transparante en ondoorzichtige panelen. Hierdoor kun je de gewenste lichtinval en privacy nauwkeurig regelen. Duo-rolgordijnen zijn een moderne en veelzijdige keuze die geschikt is voor verschillende ruimtes en interieurstijlen. 

Het is belangrijk om rekening te houden met het soort ruimte waar je de raambekleding voor kiest. Zo moet je nadenken over de mate van privacy, de gewenste hoeveelheid natuurlijk licht en de stijl van je interieur. Met verschillende mogelijkheden zit er altijd wel een optie die voor jou ideaal is. 

Vorige

Zo kies jij de juiste haarroutine voor jouw haar!

Volgende

De toepassing van zwaarlastwielen in industriële omgevingen!