Een badkamer samenstellen binnen jouw budget

Je kunt de prijs van je nieuwe badkamer zo hoog of laag maken als je zelf wil. Vaak heb je van tevoren wel een idee van wat de badkamer ongeveer mag kosten. Maar toch kan het best lastig zijn om een badkamer samen te stellen binnen je budget. We geven je daarom tips over hoe jij binnen je budget een droombadkamer kunt samenstellen!

Bepaal je budget

Wanneer je een badkamer binnen je budget wil samenstellen, moet je natuurlijk eerst weten wat je budget is. Het kan best lastig zijn om een budget te bepalen. Want wat kost een badkamer nou eigenlijk? Om het wat overzichtelijker te maken kun je je budget opdelen in verschillende delen. Zo heb je natuurlijk de producten van de badkamer zelf, maar ook de montage. Daarnaast kun je ook nog per element, bijvoorbeeld de tegels, een apart budget opstellen. Zo weet je ook wat je aan welk onderdeel van de badkamer wil uitgeven.

Breng je wensen in kaart

Je hebt waarschijnlijk een aantal wensen voor ogen waar je nieuwe badkamer aan moet voldoen. Het is aan te raden om de wensen voor jezelf op een rijtje te zetten en deze met je budget te vergelijken. Wanneer je bijvoorbeeld graag een whirlpool en een Sunshower wil, maar wel een budget badkamer samen wil stellen, is dit misschien niet realistisch. Je kunt aan de hand van je budget dus bepalen of je wensen haalbaar zijn of niet. Je kunt natuurlijk ook besluiten om je budget wat bij te stellen.

Kies voor een eyecatcher

Een badkamer bevat vaak een of twee verschillende elementen die echt de aandacht trekken, dit zijn dus de eyecatchers van de badkamers. Bedenk voor jezelf van tevoren welke elementen je er echt graag uit wil laten springen. Kies je bijvoorbeeld voor hele opvallende tegels, of ga je toch voor een luxe badmeubel? Je kunt er dan voor kiezen om aan de eyecatchers net wat meer uit te geven dan de andere elementen. Zo druk je de kosten van je nieuwe badkamer, maar creëer je wel een prachtige ruimte.

Huismerken vs. A-merken

Net zoals bij vele andere producten, heb je ook bij het uitzoeken van een badkamer de keuze uit huismerken en A-merken. Vaak wordt gedacht dat huismerken minder goede kwaliteit bieden dan huismerken. Maar dat is niet helemaal waar. Waar zit het verschil dan wel? A-merken bieden vaak net wat meer luxe of noviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een badkamerspiegel die voorzien is van ledverlichting en verwarming. Je kunt met huismerken dus een net zo mooie badkamer samenstellen als met A-merken.

Vraag om advies

Wanneer je een badkamerwinkel als bijvoorbeeld Sani4all bezoekt word je vaak ontvangen door een adviseur. Zij staan voor je klaar om samen met jou je droombadkamer samen te stellen. Als je om tafel gaat met een adviseur is het aan te raden je budget door te geven. De adviseur kan je dan niet alleen voorzien van een passend advies, maar weet ook wat wel en niet haalbaar is. Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan!

Vorige

De toepassing van zwaarlastwielen in industriële omgevingen!