5x de mooiste kandelaars in 2022

Wat is er mooier dan een set kandelaars in verschillende vormen, types, formaten en kleuren aan te steken op een donkere avond om zo jezelf van licht te voorzien? Een kandelaar is romantisch, zorgt direct voor sfeer en is (in bepaalde mate) beter dan het aanzetten van lampen. Maar hoe vind je nou de mooiste kandelaar voor bij jou in je interieur? En waar moet je eigenlijk op letten als je een kandelaar aanschaft? Speciaal voor jouw zoektocht naar de perfecte kandelaar hebben wij de 5 mooiste kandelaars voor jou op een rijtje gezet. Laten we daar dus een snel naar gaan kijken! 

Dit zijn de mooiste kandelaars van dit moment.

1. Oliva’s ronde kandelaar 

Deze set is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo heb je een grote en een kleinere cirkel met daarin ruimte voor één langwerpige kaars. En hiermee is deze kandelaar een ware eyecatcher natuurlijk. Want waar je ze ook neerzet, ze weten de aandacht wel te pakken! Zo kan je ze kwijt op het dressoir in de woonkamer. Maar ook op het toilet of in de slaapkamer. Dit is wat we noemen een absolute sfeermaker. Dus laat de romantiek maar tot je komen. Ook prettig aan deze set van kandelaren is dat de onderkant anti-slip is. Zo blijven je meubels onbeschadigd en waar worden we absoluut blij van. De onderkant is verder zo gemaakt dat de kaars stevig en rechtop blijft staan. Omvallen zal niet zomaar gebeuren. Ook de reviews van deze kandelaren zijn lovend. Zo worden vooral de goede kwaliteit en de mooie vormgeving geprezen. En reken daar de mate van trendy nog bij op en je weet dat je een topproduct aanschaft! Ook de stevigheid wordt vaak benoemd.

Je bekijkt deze kandelaar hier.

2. Kandelaar standing egg Marrakech 

Dit is een heel bijzondere kandelaar, namelijk in de vorm van een rond ei waar je een kaars in kwijt kunt. Het is haast een object voor in een museum, zo mooi is het gemaakt. Het is dan vooral een combinatie tussen een kandelaar en een windlicht. En is ontworpen door Daan Kormhout Deisgn. Deze vorm zorgt ervoor dat het kaarslicht heel mooi en warm reflecteert op de binnenkant wat zorgt een extra dementie in het kaarslicht. Je kunt deze kandelaar op heel veel plekken in het huis kwijt, maar wij raden je zeker aan om ‘m bijvoorbeeld in je badkamer neer te zetten voor een soort hamam-effect. Deze kandelaar zorgt er absoluut voor dat jij snel in hogere Arabische sferen terecht komt. Ook is de kandelaar aan de zware kant. Het object weegt namelijk ruim 0,8 kilo wat er zeker voor zorgt dat ‘ie ook zo stevig staat en blijft staan. Deze kandelaar past mooi in een landelijke sfeer of bij mensen die mooie herinneringen hebben aan verre reizen. Het had namelijk zo een souvenir uit een ver land kunnen zijn. We raden je wel aan om deze kandelaar binnen neer te zetten. We weten namelijk niet hoe de goudlaag op regen reageert. 

Je bekijkt deze kandelaar hier.

3. Home Society kandelaren 

Dit is weer zo’n set waar we blij van worden. Als je kijkt naar deze driedelige set met kaarsen dan weet je eigenlijk al direct waar je die straks wilt neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan dat leuke bijzettafeltje of op de kast in je slaapkamer. We raden je zeker aan om de kandelaren niet uit elkaar te halen. Door bijvoorbeeld de kandelaren te verspreiden over de ruimte. Juist een set kandelaren maakt het juist zo sterk. Dat komt mede doordat drie objecten, in de binnenhuisarchitectuur maar zeker ook daarbuiten, altijd een prettig getal is. Op de één of andere manier zorgt dit ervoor dat het prettig aanvoelt in een ruimte. Anders wanneer er maar één, twee of vier onderdelen zijn. Let bij het bekijken van deze kandelaren set ook eens op de prachtige afwerking. De kandelaren lijken namelijk zo simpel, maar niets is minder waar. De afwerking is werkelijk subliem. Bijvoorbeeld door de simpelheid van het rondje in combinatie met het streepje. Dit maakt dat de kandelaar erg stevig staat zonder te veel metaal te hebben gebruikt. 

Je bekijkt deze kandelaar hier.

4. Gietijzeren kandelaar van een rendier 

Wat je tegenwoordig steeds vaker ziet zijn kandelaren in de vorm van dieren. Dieren komen helemaal terug in de inrichting van het huis. Denk bijvoorbeeld aan luipaardenprint, tijgerprint maar ook nepbont. En daar past deze gietijzeren kandelaar in de vorm van een rendier ook heel erg mooi bij. Dieren in je inrichtingen geven een natuurlijke touché aan je inrichting en dat is wat veel mensen graag zoeken. De kandelaar is volledig gemaakt van massief metaal. En is 22 centimeter hoog. Hoe zou je deze nou in je woning kwijt kunnen? Je zou ervoor kunnen kiezen om deze kandelaar van een rendier te combineren met andere kandelaren. Ga dan juist voor de verschillende vormen en hoogtes om een speels effect te creëren. Je kan tegenwoordig ook steeds meer spelen met verschillende kleuren. Waar je vroeger goud niet mocht combineren met zilver, kom je daar nu juist heel goed mee weg. Mocht je je bij deze omschrijving afvragen wat voor een kaars er in deze kandelaar gaat. Tussen het gewei vind je een plat plateau waar je een stompkaars kunt plaatsen.

Je vindt deze kandelaar hier.

5. Riviera Maison porto candles tray 

Hebben we het over kandelaren, dan hebben we het natuurlijk over Riviera Maison. Dit merk is thuis in het maken van de mooiste kandelaren. Zo ook deze prachtige porto candles tray kandelaar. Op een plateau vind je meerdere kaarsenhouders op verschillende hoogtes. Door het mooie glaswerk zal je zien dat als de avond valt het licht prachtig verdeeld wordt. Deze kandelaar is wat we ook wel noemen een windlicht. Maar door de verschillende hoogtes heeft het ook absoluut wat weg van een kandelaar. Door de aluminium bodem kan je dit plateau, of tray, ook voorzien van mooie decoratie. Bijvoorbeeld in de winter en de herfst. Er passen het beste neutrale kaarsen bij deze kandelaar. 

Je vindt deze kandelaar hier.

Beste Kooptips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een kandelaar? 

Nu we je hoogstwaarschijnlijk een beetje warm hebben kunnen maken voor het aanschaffen van een mooie kandelaar wil je natuurlijk misschien ook weten waar je op moet letten. Want zelfs in de wereld van de kandelaren kan het zo zijn dat je een miskoop doet. En dat willen we natuurlijk wel graag voorkomen. Lees dus zeker even onze tips als het aankomt op het kopen van een prachtige kandelaar. 

  • Waar komt de kandelaar te staan?

We zeiden het net al even maar kandelaren zijn in alle vormen en maten te kopen. Het is daarom belangrijk dat je vooraf bedenkt waar je de kandelaar straks wilt hebben staan. Zo zijn er veel verschillende formaten te koop. Een kandelaar voor op tafel is vaak ongeveer tussen de 10 en 50 centimeter. Hoeveel kaarsen erin passen is afhankelijk van het model natuurlijk. Maar omdat de kandelaar voor op tafel dus iets kleiner is, kan je ervoor kiezen om kleinere kaarsen hierin te zetten. Of maak gebruik van waxinelichtjes. Deze kleinere kandelaar doet het ook leuk op bijvoorbeeld een bijzettafel of een lage tafel. 

  • Past de kandelaar bij de grootte van de kamer? 

Een staande kandelaar kan prachtig staan in een grote woonkamer waar genoeg ruimte is. Er zijn kandelaren te koop die wel anderhalve meter van de grond komen en meer. Deze kandelaren zijn prachtig en geven flink wat sfeer af in de kamer. Maar het is belangrijk dat de grootte van de kandelaar wel goed bij de ruimte past. Kies bijvoorbeeld voor twee kleinere kandelaren als je meer evenwicht in de ruimte wilt. Een te grootte kandelaar in een kleine ruimte zorgt juist voor te veel sfeer en maakt het daarbij ook gevaarlijker. Grote meubelen zorgen er vaak ook voor dat er grotere accessoires zoals kandelaren kunnen worden neergezet. Dan kan je dus flink uitpakken als het om de kandelaren gaat. 

  • Let op de veiligheid 

Huisdieren en kinderen kunnen ervoor zorgen dat het niet veilig is om grote kandelaren neer te zetten. Ze kunnen er te dicht langs lopen, ze kunnen zich branden of een brand veroorzaken door de kandelaren om te stoten. In dit geval is het belangrijk dat je kiest voor veiligheid. Dat kan op twee manieren. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een kleinere kandelaar die je hoog en veilig kunt neerzetten. Of bijvoorbeeld door te kiezen voor imitatie kaarsen. Deze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden waardoor je heerlijk kan genieten van kaarsen zonder dat er brand ontstaat. Zelf het flikkeren van de kaars wordt nagebootst bij deze “nep” kaarsen. En op deze manier kun jij meer rustig vinden als je de kaarsen hebt aangestoken. 

Wat is een kandelaar en welke verschillende soorten heb je?

Hoogstwaarschijnlijk weet je wel wat een kandelaar is, maar het is een voorwerp dat al heel veel jaren oud is. Vroeger werd het vooral gebruikt om donkere ruimtes te voorzien van licht als het avond was geworden. Kaarsen waren duur en als je geld genoeg had kon je heel veel kaarsen aansteken in je woning. Nu is dat natuurlijk verleden tijd en hebben we enkel en alleen kaarsen omdat we het simpelweg mooi vinden en het zorgt voor een fijne sfeer in huis. Kandelaren of kandelaars, allebei is kort, zijn dus sfeer verhogend. Juist daarom zoeken mensen naar kandelaren. Als het eens kijken naar de hoeveelheid soorten kandelaren, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Kandelaren zijn vooral onder te verdelen in materiaal en gebruik. Denk bijvoorbeeld aan kandelaren die ook buiten kunnen. Zo heb je aluminium kandelaars, dit is waarschijnlijk wel de grootste groep kandelaren die je kan vinden in de winkel of online. Vroeger waren er vooral gouden of koperen kandelaren. Vandaag de dag is dat natuurlijk behoorlijk prijzig, behalve als je nog een mooi exemplaar hebt gekregen van je opa of oma. Of een mooie hebt kunnen vinden in een kringloop. De kans dat je een kandelaar koopt van messing of nikkel is groter. Al hebben we het dan vaak over een combinatie van nikkel, messing en aluminium. Wat je tegenwoordig vaker ziet is dat er een laagje over deze combinatie heen is gespoten, bijvoorbeeld goud of zilver. Of denk aan een mooie matte finish, want dat is ook helemaal in vandaag de dag! Ook zijn er ook steeds vaker glazen kandelaren. Deze worden dan vaak in grote getalen gesmolten en gevormd in de fabriek door glas in een mal te laten lopen. Welke kandelaar jij ook kiest, het is belangrijk dat de kandelaar bij het geheel van je woning past. Welke soort je dan uitzoekt is vaak van minder groter belang. Hier hoef je dan dus ook zeker niet bang voor te zijn dat je het verkeerde kiest. 

Vorige

5x mooiste wandkapstokken in 2022

Volgende

5x mooiste boekenrek in 2022