5x mooiste wandkapstokken in 2022

Niemand wordt vrolijk van rondslingerende jassen en tassen. Wie kinderen heeft rondlopen, hoort het zichzelf waarschijnlijk vaak genoeg zeggen: “ruim je jas op en hang je schooltas aan de kapstok”. Maar ook bezoek kan niet altijd de weg naar de kapstok vinden. Juist daarom is het slim om te investeren in een wandkapstok. Wanneer je ervoor kiest om deze op een zichtbare plek te hangen, ontkomt je bezoek er bijna niet meer aan. In deze blog vertellen we jou de 5 mooiste wandkapstokken en laten we je zien waar je op moet letten bij het aanschaffen. Lees je mee? 

Dit zijn de mooiste wandkapstokken van dit moment. 

1. 15-haaks wandkapstok voor aan de muur van TOJ

Een wandkapstok moet niet alleen mooi en functioneel zijn, maar je wilt ook dat ‘ie zo lang mogelijk mee gaat. Deze prachtige wandkapstok is dan ook gemaakt van staal en heeft een zwarte finish. Hierdoor is hij niet alleen heel stevig en bestand tegen krassen, maar de wandkapstok gaat ook langer met z’n tijd mee. En dat is natuurlijk wat je graag wilt. Een tijdloze en duurzame wandkapstok. Deze industrieel ontworpen wandkapstok heeft daarnaast maar liefst 15 haakjes, waardoor je meer dan genoeg jassen en tassen erop kwijt kan. Deze haken zijn verdeeld over twee niveaus, namelijk 5 grote haken boven en nog 10 kleinere haken eronder. Wat zeer typeren is voor deze wandkapstok is de goede kwaliteit en de mooie vormgeving, dat zien we dan ook terug in de reviews. Daarnaast is de kapstok ook praktisch. Ook niet geheel onbelangrijk, maar dat is dat de kapstok ook makkelijk te bevestigen is op elke muur. Maar kies zeker voor een draagmuur, zodat ‘ie ook genoeg gewicht aan kan. 

Je vindt deze wandkapstok hier.

2. Zwarte wandkapstok met hoedenplank 

Vroeger waren hoeden in. Een hoed droeg je als je bijvoorbeeld naar de kerk ging of als je een zakelijk gesprek had. Een hoed hoorde dan thuis op de hoedenplank. Denk bijvoorbeeld aan de plank achterin de auto of in een mooie doos boven de kapstok. We dragen dan misschien niet meer allemaal een hoed, maar een hoedenplank in de gang is wel een handige oplossing. Bijvoorbeeld om er een leuke plant op te zetten of wanneer je bijvoorbeeld je lievelingstas wilt uitstallen. Deze wandkapstok komt dus met een ingebouwde hoedenplank waarop je jouw favoriete of meest gebruikte items kunt uitstallen. Deze hoedenplank en de wandkapstok heeft in totaal 5 haken waaraan je bijvoorbeeld je jas of tas kunt hangen. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een heel stevig frame, namelijk van metaal. Ook wordt er gebruikgemaakt van hout. Het geheel is zwartgeverfd. Je hoeft daarnaast niet bang te zijn voor het monteerwerk, dit wordt namelijk van begin tot eind uitgelegd en alle onderdelen zijn genummerd. Zo kan je er zeker van zijn dat je binnen no time jouw nieuwe kapstok hebt hangen aan de muur!

Je vindt deze wandkapstok hier.

3. Wandkapstok van Cozy home 

Wie een opgeruimde gang wil hebben, kiest voor een wandkapstok. Daarom lees je natuurlijk ook deze blog! Maar de keuze is reuze. Deze wandkapstok van Cozy Home wilde we je ook graag even laten zien, omdat het een heel simpel en haast Scandinavisch model is. De haakjes van deze wandkapstok kan je namelijk in en uit klappen. Waardoor je de wand weer egaal kan maken, wanneer je geen jassen op te hangen hebt. Daarnaast is deze wandkapstok van Cozy home gemaakt van bamboe. Bamboe is een meer duurzame houtsoort. Dit komt omdat bamboe erg snel groeit. Hierdoor heb je minder water en tijd nodig om een product te laten groeien. In duurzame woningen en bijvoorbeeld woningen met een Scandinavische uitstraling zien we steeds meer bamboe terugkomen. Daarnaast is deze wandkapstok erg sterk, hierdoor kun je zelfs de zwaarste jassen en tassen erop kwijt. Je krijgt bij het bestellen van deze wandkapstok natuurlijk ook het nodige materiaal voor de montage erbij. 

Je vindt deze wandkapstok hier.

4. QUVIO Wandkapstok van gouden veren 

Ben jij meer op zoek naar iets elegants voor in jouw slaapkamer of gang om op te hangen. Dan kan het leuk zijn om eens te gaan kijken naar deze QUVIO Wandkapstok. Dit merk staat namelijk bekend om haar decoratieve producten die helemaal met haar tijd mee gaan. En wie de magazines erop open heeft geslagen weet dat goud helemaal hip is vandaag de dag! Deze kapstok is te gebruiken om jassen op te hangen, maar je kan er ook voor kiezen om meer specifieke producten hieraan te gaan hangen. Denk aan mooie sjaals, die ene lievelingstas of een paar kettingen. Voor het zwaardere werk kan je beter op zoek gaan naar een andere wandkapstok die we hier in het lijstje hebben benoemd. Deze wandkapstok is namelijk zo mooi, die wil je niet volhangen met zware items. Er zitten 5 haken aan deze kapstok. Daarnaast heeft elke haak een eigen veer. De kleur is goud, maar het product is gemaakt van staal. 

Je vindt deze wandkapstok hier.

5. Gorillz Plenck Wandkapstok met hoedenplank 

Nog zo’n mooi exemplaar met een hoedenplank, dat is deze Gorillz Plenck Wandkapstok met hoedenplank. Goed om er alvast even bij te vermelden dat deze wandkapstok ook te koop is in het zwart, maar dus ook in het wit. Een unieke hoedenplank die ook nog eens berensterk is. Iets dat je nodig hebt als je bijvoorbeeld een groot huishouden hebt en veel jassen aan het einde van de dag aan de kapstok hebt hangen. Wat je dan graag wilt is dat de kapstok wel sterk is en dat er dus niets naar beneden kan vallen. Of nog erger: de complete wandkapstok van de wand komt afzetten. Deze industriële en stijlvolle wandkapstok past in elk huishouden. Doordat er een mooie hoedenplank op zit weet je ook zeker dat al jouw favoriete items, maar bijvoorbeeld ook de schooltassen van de kinderen een plek hebben. Je ontvangt er natuurlijk ook het nodige montagemateriaal bij. Naast de extra opbergruimte op de plank erboven krijg je er dus ook 7 kapstokhaken bij. Voor iedereen een eigen haak dus! 

Je vindt deze wandkapstok hier.

Beste kooptips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wandkapstok? 

We zeiden het net al eventjes, maar in elk huis hoort er een wandkapstok te zijn. De plek waar je jassen en tassen kwijt kunt. Zodat ze niet een eigen leven gaan lijden in het huishouden. Maar daarnaast is het ook nog eens een stuk hygiënischer. Dat komt omdat je met je jas en je tas buiten bent geweest natuurlijk. Je zit misschien in de metro, zat je tas op de grond en wie weet wat er dan allemaal aan blijft plakken. Daarom is het beter op een goede wandkapstok aan te schaffen. De vraag is natuurlijk wel of iedereen in huis ‘m gaat gebruiken. Maar dat terzijde! Waar moet je nu op letten bij het kopen van een wandkapstok?

  • Draaglast 

Allereerst is het heel belangrijk welke draaglast jouw nieuwe wandkapstok aan kan. Het is tenslotte zo dat niet elke wandkapstok even veel aan kan. Dat kan te maken hebben met het materiaal waarvan het is gemaakt. Zo is staal vaak steviger dan bijvoorbeeld bamboe. Terwijl bamboe ook een erg sterk materiaal is, maar dit licht vaak aan de compactheid waarmee het product is gemaakt. Staal is sterk en vaak ook groter, terwijl bamboe soms een wat kleiner product oplevert. Te veel aan je wandkapstok hangen kan ervoor zorgen dat de haken afbreken of dat de kapstok van de muur komt. En dat brengt ons bij het volgende punt. 

  • Draagmuur 

Want op welke muur ga je straks je wandkapstok monteren? Je hebt in je woning verschillende soorten muren. Als je een wandkapstok in een draagmuur boort is de kans veel groter dat het goed blijft zitten. Dat komt omdat een draagmuur meer compact is. De gaten die je boort gaan dieper en door een plug blijft alles op z’n plaats zitten. En dat is wat je wilt wanneer er een grote zwaarte aan de wandkapstok komt te hangen. Hierdoor zal de wandkapstok namelijk naar voren gaan hellen. En wanneer de wandkapstok niet goed vast zit, gaat ‘ie wiebelen of nog erger… vallen. Kies daarom van tevoren niet alleen uit welke stevige kapstok je nodig hebt voor het hele gezin. Of juist een decoratieve wandkapstok voor je ochtendjas of je favoriete sjaal. Maar bepaal vooraf ook op welke draagmuur je de wandkapstok gaat monteren. 

  • Materiaal

We hadden het net ook al even kort over materiaal, maar let bij het aanschaffen van een wandkapstok ook op het materiaal. Staal, kunststof, hout of aluminium. Wandkapstokken komen in alle vormen en maten. Je kijkt natuurlijk enerzijds naar de stevigheid van de wandkapstok, maar je wil ook graag een item aanschaffen die past bij je woning. Zoek daarom naar een wandkapstok die beide kanten weet te belichten. Een item die past bij jouw inrichting, maar ook die past bij jouw wensen omtrent de wandkapstok. Zo heeft een kapstok in een kinderkamer vaak een ander doel dan een wandkapstok in de gang. 

Wat is een wandkapstok en welke verschillende soorten heb je?

Een wandkapstok is dus een kapstok die aan de muur komt te hangen. Maar wie op zoek is naar meer opties, kan ook kiezen voor andere soorten wandkapstokken. Denk bijvoorbeeld aan een staande kapstok, slechts een paar losse kapstokhaken of de welbekende kinderkapstokken. Deze zijn lager en hebben een andere vorm. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om zelf een kapstok te maken. Bijvoorbeeld een onderdelen uit de natuur te gebruiken of door gewoon een aantal haken aan de muur te hangen. Hoe de kapstok er uiteindelijk ook uit kom te zien, we weten allemaal dat een kapstok maar één doel heeft. Namelijk het ordenen en netjes houden van je jassen en tassen. Hierdoor slingeren deze items niet meer rond in je gang en je woonkamer. Maar een wandkapstok kan je ook bijvoorbeeld in de badkamer monteren, voor wanneer je je spullen droogt wilt houden tijdens het douchen. Maar denk bijvoorbeeld ook in de kledingkamer, wanneer je kleren niet terug in de kast wilt hangen, maar ze ook nog niet in de wasmand wilt gooien. Zo kan je de volgende dag deze kledingstukken zo van de wandkapstok afplukken. Welke wandkapstok nu eindelijk bij jou past is afhankelijk van hoe je de wandkapstok wilt gaan gebruiken. We hadden het net ook al even over de draaglast. Een wandkapstok die je bijvoorbeeld in de slaapkamer ophangt, zal minder vol hangen dan eentje in de gang. Plek is erg belangrijk wanneer je het hebt over de draaglast. En zoals je ziet is er meer dan genoeg keuze op het gebied van wandkapstokken. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat er, na gedegen vooronderzoek, je een miskoop doet op het gebied van je wandkapstok. Houd plek, doel en materiaal in de gaten en je gaat er veel plezier van hebben! 

Vorige

5x mooiste badkamerrekken in 2022

Volgende

5x de mooiste kandelaars in 2022