Dit zijn de slaapkamertrends van 2023

white bed comforter
Photo by Jaymantri on Pexels.com

Nu het nieuw jaar is gestart, is het goed om jouw slaapkamer helemaal op te frissen. Nu is jouw kans om verandering aan te brengen en bij te blijven bij de nieuwste slaapkamertrends. De slaapkamer is immers een plek die veel aandacht verdient om je even helemaal terug te trekken. Integreer verschillende stijlen en durf gebruik te maken van kleurrijke muuraccenten. Of je nu je huidige slaapkamer wilt vernieuwen of een compleet nieuwe slaapkamer wilt ontwerpen, er is voor elk wat wils dit jaar. Laten we er samen in duiken en zien wat de slaapkamer van 2023 te wachten staat.  

Natuurlijke en duurzame materialen

Voor wie 2023 echt goed in wil gaan, moet duurzaam gaan denken. Duurzaamheid is namelijk één van de meest besproken onderwerpen en is een ware inspiratiebron voor de slaapkamer. Zo kun je ervoor kiezen om meubels uit te zoeken die van duurzaam en natuurlijke materialen zijn gemaakt. Een bamboe bijzettafel of gerecycled houten kledingkast is erg stijlvol en heel bewust. De prachtige natuurlijke materialen geven een unieke uitstraling aan jouw slaapkamer. Ook kun je ervoor kiezen om biologisch katoenen kleden of dekbedovertrekken aan te schaffen. Heerlijk zacht en erg duurzaam natuurlijk. 

Gelaagd comfort

Eén van de grootste slaapkamertrends voor 2023 is comfort. De slaapkamer is immers de ruimte in het huis om even helemaal tot rust te komen en lekker te relaxen. Eerder moest alles functioneel zijn, maar vandaag de dag is het net zo belangrijk hoe meubels aanvoelen. Wie zegt dat dat niet samen kan gaan met comfort? Een heerlijk bed met een prachtig bijpassend dekbed kan ook heel stijlvol zijn. Om comfort en stijl samen te combineren, is het mooi om in laagjes te werken. Kies voor een fijne sprei, voorzie jouw laken van een prachtig Cinderella dekbedovertrek en top het af met een paar kussens in verschillende kleurtjes en materialen. Zo creëer je een comfortabele en chique slaapkamerstijl. 

Kleurgebruik is helemaal in

Witte muren en plafonds zijn misschien lekker strak, maar zijn vanaf nu verleden tijd. Subtiel en warm kleurgebruik is daarentegen helemaal 2023. Op de dag van vandaag zijn zachte pastel- en aardetinten helemaal in. Hoe aparter en opvallender de kleurcombinaties worden gebruikt, des te beter. Je kunt het zo gek niet krijgen. Immers creëren pastelkleuren ook voor veel licht en ruimte in de slaapkamer. En voor wie de witte kleuren niet kan missen, kun je er altijd voor kiezen om de witte kleur in warmere variant terug te laten komen. Wat dacht je van gebroken wit? 

Kunst staat centraal

Om de slaapkamer helemaal af te maken en stijlvol 2023 in te gaan, mag kunst niet ontbreken. En het fijne is, dat kunst heel breed is en geïnterpreteerd kan worden. Zo is een opvallend gekleurde vaas een prachtige accessoire en is een schilderij met naakte vrouw helemaal niet meer iets om van op te kijken. Want het is kunst. Stel jouw favoriete kunstwerk centraal en laat de prachtige kleuren terugkomen in het slaapkamerinterieur. Zo match je stijlvol kleuren en printen met elkaar. 

Vorige

Schildersezel: Action + andere goedkope schildersezels

Volgende

Zo kies jij de juiste haarroutine voor jouw haar!