Beste Industriële Wandklokken

Waar het klokje thuis tikt, zo tikt het… Als er iets is wat je waarschijnlijk doet denken aan ‘thuis”, dan is het het veilige gevoel van het tikken van de klok wel. Je merkt pas echt hoe gewend je bent geraakt aan je klok door verbaasd te zijn dat gasten die langskomen het tikken van de klok irritant kunnen vinden, terwijl jij het geluid niet eens meer kan horen. Als je nou vindt dat jouw klok in huis toe is aan vernieuwing (of misschien had je er nog wel helemaal geen) dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. We vertellen je wat meer over de geschiedenis van de klok, waarom klokken een goed idee zijn voor thuis en sommen de beste industriële wandklokken voor je op.

Industriële wandklok

Wel op zoek naar een kolk, maar heb je het liefst niet iets klassieks? Dan kun je kiezen voor een industriële wandklok. Dit type klok staat ontzettend stoer in huis en is niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher. Dit type klok zal het goed doen in elk interieur, maar completeert zeker ook een industriële woonstijl. Een echt voordeel van wandklokken is dat ze geen ruimte innemen, wat een staande klok wel zou doen.

Wandklok installeren

Als je de klok eenmaal in huis hebt, is het tijd om deze te installeren. De meeste klokken kun je met een spijker of kleine schroef wel aan de wand hangen, maar industriële wandklokken zijn vaak groot en daardoor zwaarder. Daarnaast worden ze, vanwege hun stoere uiterlijk, ook regelmatig vervaardigd van zwaarder en industrieel materiaal, wat ook bijdraagt aan het hoge gewicht van de wandklokken.

Telling

Veel wandklokken met een industriële look maken geen gebruik van Germaanse cijfers, maar van Romeinse cijfers. Dat betekent dat het wel zo handig is om even te weten hoe de eerste 12 cijfers van het Romeinse getallenstelsel geschreven worden, zodat je de klok goed kunt begrijpen. Even een opfrismoment: de hoofdletter ‘i’ oftewel I staat voor een enkel getal, die je kunt optellen tot 3. V is ‘5’, en wanneer een getal hiervoor staat, staat dit gelijk aan een min. IV betekent dus ‘4’ terwijl VI staat voor ‘6’. Dit herhaal je tot ‘IX’, en als je weet dat X staat voor ’10’ weet je waarschijnlijk ook waar IX voor staat.

Onze favorieten

Benieuwd wat onze favorieten zijn? Hieronder een overzicht van klokken.

Grote Wandklok Tim - klok goud - industriele klok - Ø 90cm

1. Grote Wandklok Tim

Wauw, dit is wel echt een eyecatcher te noemen, toch? Deze industriële klok is robuust van materiaal en vorm. Zo is de klok zo’n 7 centimeter dik qua materiaal nogal een ding, dus) en ook 90 centimeter in diameter. Is dat te groot voor je, dan is dit model ook verkrijgbaar in een diameter van 60 of 110 centimeter. Met een klok van bijna een meter groot heb je thuis geen bril nodig om de tijd te kunnen zien. Doordat deze klok niet één kleur heeft maar een combinatie is van drie verschillende tinten (brons, antiek goud en zwart) raken je ogen niet snel uitgekeken en blijft de klok je telkens verrassen. Je kunt de klok gemakkelijk ophangen door een haakje aan de achterkant, maar houd wel rekening met het gewicht. Je hebt waarschijnlijk een boor, muurpluggen en een schroef nodig om de juiste stevigheid te kunnen waarborgen. Let op: bij holle wanden is het slim om gebruik te maken van hollewandpluggen. Deze klok werkt op drie AA batterijen, die niet zijn meegeleverd en je dus nog wel moet aanschaffen.

LW Collection Jannah 60cm moderne wandklok zwart met gouden wijzers - Industriële muurklok metaal

2. Zwarte stijlvolle ronde klok met stil uurwerk

Zijn Romeinse cijfers het niet helemaal voor jou, dan kun je ook de Germaanse variant van de industriële wandklok zoeken. Op deze manier vind je als het ware een soort tussenvorm tussen het industriële van de standaard traditionele wandklok en het moderne van bijna absurdistische abstractie, met grote en cursieve letters. Deze wandklok, genaamd Jannah, heeft een diameter van 60 centimeter en zal het in verschillende ruimtes waarschijnlijk goed doen.

Retro Vintage Industriële Wandklok - Industrieel Design Muur Klok Met Grote Romeinse Cijfers - Moderne Woonkamer/Slaapkamer Wand Decoratie Klok - Hangklok - Stil Uurwerk - Diameter 60 CM

3. Homestock – Grote Industriële Wandklok Metaal

Op zoek naar een industriële wandklok, maar mag het van jou wel wat slanker en eleganter? Dan is dit model van Homestock echt wat voor jou. Ook deze klok heeft een diameter van 60 centimeter, waardoor hij opvalt en het interieur opvult zonder dat hij te aanwezig is. Deze klok is vrij dun qua diepte, waardoor hij helemaal kan samensmelten met de muur. De dikte van het materiaal is namelijk 2,5 centimeter. De klok werkt op één AA batterij, welke niet inbegrepen is.

QUVIO Minimalistische wandklok van hout en staal - Design klok - Hout en zwart - Woondecoratie - Industriële klok - Wand decoratie woonkamer - Muurklok

4. QUVIO Minimalistische wandklok van hout en staal

Een industriële wandklok hoeft niet altijd veel details of ornamenten te hebben. Industrieel wandklokken kunnen namen ook juist een meer moderne en minimalistische uitstraling hebben, zoals deze klok van Quvio. Deze klok is wat kleiner van formaat dan de eerder genoemde klokken: de diameter is 36 centimeter. Het houten detail in het midden van de klok heeft de klok nog een extra stoere  en robuuste look & feel.

Handgemaakte Grote XL wandklok - Retro 3D - Tandwiel - 45 cm – Brons / romeinse cijfers

5. Handgemaakte Grote XL wandklok

Mag het van jou allemaal nog wel iets meer retro? Dan is deze handgemaakte grote klok waarschijnlijk echt wat voor jou. Door de toegevoegde tandwielen in het centrum van de klok doet de klok echt aan alsof hij decennia geleden vervaardigd is. Dat robuuste gevoel is ook wel op zijn plaats: omdat deze klok handgemaakt is. Het is wel belangrijk om te weten dat het raderwerk (de tandwielen) voor de sier zijn en dus niet mee zullen. Draaien met de klok. De diameter van de klok is 45 centimeter.

Grote Wandklok Luca Open - Ø 60cm - Metaal - antiek goud

6. Grote Wandklok Luca Open

De meest luxueuze wandklok uit rijtje is wel echt deze wandklok. Ook gemaakt met tandwielen, maar dit keer zijn ze niet voor de sier, maar draaien ze mee. Het prachtige brons-gouden metaal zal elk huis een luxueuze uitstraling geven en bijdragen aan een prachtig, klassiek en stijlvol interieur. Iets om rekening mee te houden is dat de klok kan piepen en kraken, dus een spuit-olie kan dit probleem eventueel oplossen.  

Vorige

Beste Buitenklokken

Volgende

Beste houten wandklokken