Beste houten wandklokken

Bij ons thuis stond vroeger altijd de klok van de oma van mijn moeder. Elke keer als ik erlangs liep of mijn ogen erop vielen terwijl ik aan het eten was, bedacht ik me hoeveel geschiedenis zo’n relatief klein stuk met zich mee kan dragen en hoe waardevol het is om dt te bezitten. Dat maakt een klok dan ook niet een materialistisch stuk, maar een investering voor de lange termijn. Waar misschien zelfs, zoals mijn geval, de kinderen van je kleinkinderen nog wat aan hebben. Klokken zijn niet alleen manier om de tijd te kunnen lezen, maar iets wat met de juiste verzorging jaren meegaat en meer bij zich draagt dan enkel de tijd. Ben jij nog op zoek naar een klok of heb je simpelweg zin in wat inspiratie? In dit artikel bespreken we de beste, leukste of meest opvallende wandklokken.

Donkere houten wandklok

Hoe mooi is deze houten wandklok van Made? Door het minimalistische en abstracte ontwerp krijgt de klok direct een luxueuze en chique uitstraling, maar door de gouden ornamenten en het design wordt dit nog eens versterkt. Deze klok dient bijna meer als designer piece of modieus accessoire dan als klok. Dit prachtige model is vervaardigd van donkerbruin houdt, maar van ver herken je het materiaal amper. Pas als je dichtbij staat kan je de nerven in het materiaal zien staan. De klok is gemakkelijk aan de muur te bevestigen en batterijen moet je zelf aanschaffen. Momenteel is de klok in de sale, dus wees er snel bij!

Hip-Wonen.nl - Wandklok 60 cm Tandwielen - brons & zwart - Hout & Metaal - Klok industrieel modern & landelijk - Goud

Wandklok industrieel en landelijk

Hoe cool is deze wandklok? Met zijn vele details is deze wandklok zeker een eyecatcher voor elk interieur De tandwielen in het midden geven het gevoel dat de klok regelrecht een paar eeuwen geleden uit komt gewandeld, terwijl de grote Germaanse cijfers op de klok juist eerder doen denken aan een modern ontwerp. Door de combinatie van verschillende kleuren, zoals goud, zwart en brons, raak je niet uitgekeken op deze klok en zal hij menig gast opvallen. Door het gebruik van hout in dit ontwerp pak je direct twee verschillende woonstijlen mee: zowel de industrieel woonstijl als de landelijke woonstijl.

Jouw woonstijl

Even een tipje tussendoor: weet jij al precies wat jouw woonstijl is Dat is fijn. Heel veel mensen weten echter iet zo goed hoe ze alles wat ze qua interieur mooi vinden moeten vangen in een stijl. Ze maken daardoor vaak een mengelmoes van veel verschillende stijlen. Het geheel wordt dan al snel onrustig en chaotisch. Om erachter te komen wat jouw woonstijl precies is, kun je de woontest van VTWonen proberen. Hieruit blijkt welke woon interieurstijlen het beste bij jouw smaak passen en krijg je tips over hoe je deze woonstijl gemakkelijk kunt toepassen in je eigen interieur. Ook kun je direct verschillende meubels shoppen bij Eijerkamp die aansluiten bij jouw stijl.

LW Collection Zilveren Houten wandklok met glas 60cm - Houten zilverkleurige glazen muurklok - Houten klok - Wandklok hout glas

Zilveren houten wandklok

Elegant, chic en bescheiden. Zijn dat woorden die jouw interieur hart sneller laten kloppen? Dan is deze zilveren houten wandklok echt wat voor jou. Door het ingetogen design zal de klok elke woonkamer kunnen aanvullen, zonder dat het de aandacht afleidt. De smalle en korte wijzers dragen bij aan het elegante karakter van deze klok en door zilver te gebruiken in het ontwerp blijft het geheel rustig en in balans.

Clockity Digitale Houten Klok - Alzheimer klok - Dementie klok - Digitale klok - 8 inch - Houten frame - Alarmfunctie - Dementieklok - Kalenderklok voor ouderen

Digitale houten klok

Ben jij meer van de gadgets? Dan is deze digitale houten klok misschien wel de klok voor jou. Door de houten look geeft dit model het gevoel alsof hij vrij klassiek is, maar de digitale functies geven het geheel echt een moderne touch. Naast dat je op deze klok de  tijd en de dag weergegeven kunt zien, zit er ook een alarmfunctie op deze klok. Dat maakt hem dus ok perfect om op een nachtkastje te plaatsen en te gebruiken als wekker. Dankzij de warme bruine houten rand aan de zij- en boven- en onderkant van de klok past hij goed in elk interieur. Deze klok heeft nog een speciaal detail: hij is heel geschikt voor mensen met geheugenverlies, Alzheimer, dementie en slecht zicht. De datum, tijd en dag worden duidelijk en groot aangegeven en de helderheid van de klok kan zich aanpassen op basis van het omgevingslicht. Daardoor blijft de klok altijd zichtbaar, ook in het donker. Perfect om cadeau te doen aan iemand die aan een vorm van geheugenverlies lijdt, dus.

Klok vogelgeluiden hout

 Vogelklok

Ben jij een grote natuurliefhebber? Dan geef je misschien ook wel de voorkeur aan een klok met natuurlijke details, in plaats van aan een digitale klok. In dat geval zal deze “vogelklok” echt wat voor jou kunnen zijn. Van veraf lijkt deze klok niet zo bijzonder: het is een houten wandmodel met aangegeven tijd en wijzers. Als je echter wat dichter bij de klok komt, zie je dat bij elk uur een verschillende vogel aangegeven staat. Het leukste hieraan is dat je bij elk verschillend uur ook een vogelgeluid hoort. Het geïllustreerde vogeltje zingt dan wel tien seconden lang een melodie. Juist ja, van het bijpassende vogeltje wat op dat uur aangegeven staat. Zo kun je bijvoorbeeld een wielewaal horen om twaalf uur, en het geluid van een musje om vijf. Dat is toch veel gezelliger dan een standaard klokgeluid? Een recensie op Bol.com luidde: “Het geluid is iets waar je vrolijk van wordt, zeker in deze tijd”. Als dát niet overtuigend is, dan weten wij het ook niet meer.

LW Collection Zilveren Houten wandklok met glas 60cm - Houten zilverkleurige glazen muurklok - Houten klok vierkant - Wandklok hout glas

Vierkante klok

Op het gebied van klokken mag het soms ook even net wat anders dan anders. Is standaard ook niets voor jou, dan zal je hart misschien wel sneller gaan kloppen van deze vierkante houten wandklok. Deze klok is gemaakt van hout, maar beschermd met een laag van glas, waardoor hij direct een kostbare en luxueuze uitstraling heeft. De klok heeft een diameter van 60 centimeter en doet het daarom heel goed als eyecatcher in elk interieur. Het houten vierkante model is weer even wat anders dan anders en valt daardoor zeker op.

REA Boomstam Blad Wandklok - Hout Look - Modern - Ø 40 cm.

Boomstam wandklok

Een wandklok van hout, maar dan écht. Deze wandklok in een boomstam model lijkt regelrecht uit de natuur te zijn gekomen. Doordat de klok de vorm aanneemt van een boomstam, krijg je direct het landelijke gevoel wat je misschien wel hoopte te verwachten bij een houten wandklok. De klok heeft een houtlook, maar is niet gemaakt van echt hout. Dat maakt hem makkelijker in onderhoud. Daarnaast heeft het een betrouwbaar en stil uurwerk, waardoor je geen getik hoort.

Vorige

Beste Industriële Wandklokken

Volgende

Beste grote wandklokken