Beste Projectieklokken

Heb jij ook vaak moeite om uit bed te komen? Als het aan ons ligt snoozen we liever nog wat vaker door dan dat we elke keer klaarwakker om zeven uur ’s ochtends ons bed uit springen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waardoor opstaan en ontwaken wat makkelijker kan worden. Bijvoorbeeld door vroeger te gaan slapen, ’s avonds geen koffie te drinken of ’s ochtends gelijk een glas water te drinken. Een andere mogelijkheid om opstaan een stuk minder vervelend te maken is door te kiezen voor een leuke wekker. Onze suggestie? Kijk eens naar projectiewekkers. Wedden dat vroeg opstaan zo een stuk minder erg wordt. In dit artikel leggen we je uit wat projectiewekkers precies zijn, hoe ze werken en welke projectiewekkers onze favorieten zijn.

Wat is een projectie wekker precies?

Je zult het vast wel herkennen: bij het horen van de wekkertune van de gemiddelde iPhone, gaat je lichaam gelijk op scherm en denk je misschien gelijk aan het gevoel ‘ik moet opstaan!!!’ je associatie met zo’n ringtone is dan veranderd in een negatieve, omdat je vooral de herinnering van een naar en hard geluid nog vers in je hoofd hebt, op een moment dat je eigenlijk nog verder zou willen slapen. Projectieklokken maken gebruik van de nieuwste technieken en zorgen ervoor dat je echt veel ontspanner kunt ontwaken en daarvoor beter je dag kan beginnen. De wekker projecteert namelijk de tijd op het plafond, of op een andere plek die jij winst. Zo hoef je ’s ochtends alleen maar je ogen te openen om te weten hoe laat het is en waar je aan toe bent.

Projectiewekker - Digitale wekker - Wekkerradio - Blauw

Projectiewekker blauw

Deze projectieklok heeft hele goede recensies, en dat komt door meerdere dingen. Allereerst is de projectiewekker mooi en compact van formaat, waardoor je hem overal kunt plaatsen en op elk nachtkastje kunt zetten. De wekker is 9,5 bij 18,3 centimeter, maar kan heel groot projecteren op het plafond, afhankelijk van hoe ver of dichtbij je hem op de wand zet. Deze wekker kan ook radio afspelen én wanneer je de helderheid uitschakelt kun je hem ook gebruiken als (make-up) spiegel. Handig voor wanneer je ’s ochtends direct wil kunnen checken hoe je eruit ziet. Vervolgens is er nog een belangrijk voordeel aan deze projectiewekker: hij geeft namelijk inzicht in de luchtvochtigheid in de slaapkamer. En dat is iets waar je zeker zou moeten waarderen, want wist je dat de luchtvochtigheid in de slaapkamer veel invloed heeft op de kwaliteit van slaap? Als je veel last hebt van een droge huid of keel, dan zou het heel goed kunnen dat de luchtvochtigheid in je kamer te laag is. Is het juist andersom en word je vaak bezweet wakker, dan is de luchtvochtigheid hier ook heel bepalend voor – de kamer is dan juist vaak te vochtig. Deze wekker kan je helpen om hier inzicht in te krijgen en zodat jij de vochtigheid aan kunt passen, om uiteindelijk jouw kwaliteit van slaap te kunnen optimaliseren.

Q-Time projectieklok zwart LED

Q-Time projectieklok

Projectieklokken komen niet alleen in de vorm van wekkers, maar ook in de uitvoering van ‘echte’ kokken. Zo kun je deze projectieklok gebruiken om een digitale klok te projecteren op een wand. De ‘klok’ zelf heeft maar een kleine afmeting, en is 38 centimeter hoog. Hij kan echter een stuk groter projecteren. De geprojecteerde klok kan in diameter variëren tussen de 60 en 1000 centimeter. Deze klok maakt gebruik van een LED lamp waarbij de geprojecteerde klok op een lege wand kan worden geprojecteerd. Dit kan de muur, de vloer of het plafond zijn. Doordat de klok licht af geeft kun je hem ook gebruiken als lamp. Twee vliegen in één klap, dus. De lamp wordt met drie verschillende lenzen geleverd, waardoor je van kleur kunt wisselen wanneer je de kleur van de geprojecteerde klok even zat bent. Ga jij voor warm geel om de sfeer te bevorderen, voor stoer blauw of juist voor rustgevend groen? Met de Q-time projectieklok kan het allemaal.

Orbit - LED Dynamic Display Programmeerbare berichtenklok

Orbit berichten klok

Op een klok de tijd zien, dat kennen we inmiddels wel. Hoe leuk is het om voor een klok te kiezen die, naast het aangeven van de tijd, ook berichten kan projecteren? Deze klok kan de tijd, de dagen en de weekdagen weergeven, maar dat is nog niet alles. De klok beschikt namelijk over het vermogen om tot 20 ingebouwde berichten te kunnen projecteren op een wand. Je kunt deze berichten ook koppelen aan een dag in het jaar. Denk bijvoorbeeld aan ‘Happy Birthday’ op je verjaardag of ‘Gelukkig Nieuwjaar!’ op 1 januari. Naast deze standaard berichten kun je ook 4 berichten zelf instellen, die op de door jouw gekozen dag kunnen worden vertoond. Er is een maximum van 200 woorden voor vier berichten, dus als je het eerlijk zou verdelen heb je 50 woorden per bericht. De klok is klein van formaat, maar de projectie is dat niet. De. Klok zelf is 21 x 12 centimeter, maar de projectie kan tot een meter groot worden, afhankelijk van hoe ver je de klok van de wand plaatst. Op deze klok kun je meerdere talen instellen, waaronder Engels en Nederlands.  

Smart Clock Wekker met projectie | Wake-up light | LCD-scherm | Kleurrijke Voice-time proj

Balance Time Projectieklok

Deze projectieklok is niet op zichzelf staand een wekker of klok, maar meer een projector. De LED lamp in deze projectieklok zorgt ervoor dat er een klok op de muur of wand wordt geprojecteerd in hoge kwaliteit en met het juiste licht. Dat zorgt er tevens voor dat deze projectieklok ook goed te gebruiken is al nachtlampje. Door gebruik te maken van deze projectieklok kun je ook direct je kinderen gemakkelijk leren klokkijken. Wanneer je de klok groot projecteert op de muur, kun je makkelijk aanwijzen waar ‘3 uur’ of ‘8 uur’ zich op de klok bevinden.

Gadgy Wekkerradio met Projectie en Oplader - Digitale wekker – Projectieklok – Projectiewekker – Wekker kinderen - Kinderwekker - met FM radio

Gadgy Wekkerradio met Projectie en Oplader

Wakker worden met een volledig opgeladen telefoon, dat is handig toch? Deze wekkerradio kan niet alleen dienen als wekker, maar projecteert ook nog eens de tijd op het plafond op op de muur – wat jij wil. Daarnaast heeft de wekker ook een oplaadfunctie voor je telefoon, waardoor jij niet alleen opgeladen wakker wordt door je projectiewekker, maar je telefoon ook. Ook zit er een radio op deze projectie wekker, mét slaaptimer!

Vorige

De beste LEGO wekkers

Volgende

6x de mooiste soorten meubels voor in je woonkamer