Zo kies jij de juiste haarroutine voor jouw haar!

Een goede haarverzorgingsroutine is belangrijk om gezond, glanzend en mooi haar te behouden. Het opstellen van een haarverzorgingsroutine omvat niet alleen het gebruik van de juiste producten, maar ook het begrijpen van de specifieke behoeften van je haar. Benieuwd hoe de juiste haarroutine voor jouw haar kiest? Lees dan snel verder!

Wat is jouw haartype?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk haartype je hebt en welke specifieke behoeften je haar heeft. Is je haar bijvoorbeeld droog of beschadigd, vet, fijn en futloos, krullend of gekleurd? Elk haartype vereist verschillende zorg en producten. Zodra je jouw haartype begrijpt, kun je de juiste producten selecteren die aansluiten bij de behoeften van je haar! Op zoek naar de juiste producten? Je kunt allerlei verschillende haarproducten online bestellen!

Beginnen met wassen

Een haarverzorgingsroutine begint meestal met het wassen van het haar. Maar let op! Het is echter niet nodig om je haar elke dag te wassen, tenzij je last hebt van overmatige vettigheid of andere specifieke omstandigheden. Overmatig wassen kan namelijk de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderen, wat kan leiden tot droogheid en irritatie. Over het algemeen wordt aanbevolen om je haar om de andere dag of om de paar dagen te wassen. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van je haartype en persoonlijke voorkeur.

Tijd voor shampoo

Bij het kiezen van een shampoo is het belangrijk om er een te kiezen die past bij je haartype en eventuele specifieke zorgen die je hebt. Bijvoorbeeld, als je droog en beschadigd haar hebt, kun je kiezen voor een hydraterende en herstellende shampoo. Als je fijn haar hebt dat snel vet wordt, kun je een volumeshampoo proberen die het haar niet verzwaart. Breng bijvoorbeeld de mediceuticals shampoo aan op nat haar, masseer zachtjes in de hoofdhuid en spoel grondig uit.

Door naar de conditioner

Na het wassen is het tijd voor de conditioner. Conditioners helpen om het haar te hydrateren, te ontwarren en te verzachten. Breng de conditioner aan op de lengtes en punten van het haar, vermijd de hoofdhuid om ophoping te voorkomen. Laat de conditioner enkele minuten intrekken voordat je het grondig uitspoelt. Als je droog of beschadigd haar hebt, kun je ook kiezen voor een wekelijkse diepe conditioning behandeling om je haar extra te voeden en te herstellen.

Ga voor een look die bij jouw past

Na het wassen en conditioneren is het tijd om stylingproducten aan te brengen, indien nodig. Dit kan variëren afhankelijk van je gewenste kapsel en de behoeften van je haar. Als je bijvoorbeeld krullend haar hebt, kun je een krul versterkende crème of gel gebruiken om je krullen te definiëren en pluis te verminderen. Als je fijn haar hebt dat volume nodig heeft, kun je een volumemousse gebruiken. Breng de stylingproducten gelijkmatig aan op handdoekdroog haar en style zoals gewenst.

Vorige

Dit zijn de slaapkamertrends van 2023

Volgende

Creëer de perfecte sfeer met raambekleding