Beste digitale klokken op batterij

Anno 2022 leven we in een tijd waarbij continu nieuwe technieken en technologieën worden toegepast. Ook op het gebied van klokken kunnen innovaties niet achterblijven. Wie kijkt er nou nog naar een analoge klok als het ook digitaal kan? Op school hebben we waarschijnlijk allemaal standaard leren klokkijken, maar inmiddels ben je waarschijnlijk, mede door de komst van smartphones, helemaal gewend aan digitale modellen. Waarom zou je dan aan de muur nog wel gebruik maken van een analoog model? In dit artikel bespreken we onze favoriete wandklokken die digitaal zijn en gebruik maken van batterijen.

Grote Wandklok Tim - klok goud - industriele klok - Ø 90cm

Tandwielen

Dit model met tandwielen oogt misschien alsof het al een paar decennia oud is, maar in werkelijkheid is niets minder waar. Het is den digitaal model die aangedreven wordt met tandwielen die op batterij werken. Met een afmeting die beschikbaar is in 60, 90 en 110 centimeter zal deze klok hoe dan ook de show stelen in jouw huis. Hoewel je misschien verwacht dat een grote en stevige klok als deze veel geluid zal produceren, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het mechanisme is muisstil en produceert dus geen tikgeluiden, die sommige mensen irritant kunnen vinden.

Google Home Mini - Smart Speaker / Wit / Nederlandstalig

Alexa / Google Home

De echte gadget freaks zullen misschien weten dat het echt niet nodig is om een klok in huis te hebben wanneer je een slimme speaker in huis hebt. Door een smart speaker in huis te hebben kun je namelijk altijd je digitale assistent vragen om de tijd. Zo hoef je alleen maar: “Alexa, what time is it?” te zeggen en weet je al hoe laat het is. Heb je kinderen, dan is dit tevens een goede manier om ze de basisprincipes van de Engelse taal aan te leren. Uiteraard zijn er ook Nederlandse versies te koop, dus wanneer dat je voorkeur heeft zou je ook daarvoor kunnen kiezen.

Achaté Digitale Dementieklok - met USB Stick - Alarmfunctie - Kalenderklok voor Dementie - Digitale en Analoge Weergave - 8 inch

Dementieklok

Dit type klok wordt vaak aangeduid als een dementieklok. Niet omdat het alleen een ding is wat gebruikt kan worden voor mensen met dementie of Alzheimer’s, maar omdat mensen met geheugenproblemen dit type klok graag gebruiken. Zo geeft deze klok niet alleen de tijd weer, maar ook de dag van de week én de datum. Voor mensen met geheugenproblemen een heel handige manier om weer te weten waar ze aan toe zijn – letterlijk en figuurlijk. Soms kan het hen helpen om weer even bij de les te komen: “Ohja, het is vrijdag, 20 maart 2022, zes uur ’s avonds”. Dat betekent echter niet dat deze klok alleen geschikt is voor ouderen of menen met geheugenproblemen. De klok is perfect om te bevestigen wanneer je meer wil zien dan alleen het tijdstip. Daarnaast is het een mooi interieurstuk omdat het gebruik maakt van achtergrondverlichting, die zich qua kan aanpassen op het licht in de ruimte. Gaat het schemeren, dan zal de verlichting aangaan.

Quartz Badkamerklok zwart - Badkamer Klok Waterdicht - Douche klok - Badkamer klok - Keukenklokje - Wandklok

Quartz Badkamerklok

Als er één klok is waarbij het fijn is om de tijd te weten omdat je moet inschatten of je moet haasten of niet, is het wel onder de douche. Het is natuurlijk ontzettend irritant wanneer je de douche uit moet stappen om met natte handen je telefoon vast te pakken om te zien hoe laat het is. Een uitkomst voor dit probleem is de badkamer klok van Quartz , die waterdicht is en daardoor perfect geschikt om in de badkamer op te hangen. Daarnaast is dit klokje erg makkelijk te verplaatsen doordat je hem aan de muur vastmaakt met een zuignap. Hoewel de klok een analoge uitstraling heeft, werkt hij digitaal, op batterijen. Dit kleine klokje is verkrijgbaar in veel verschillende klok.

Proventa® Solar Klok voor buiten met sensor - Automatisch aan/uit - Waterdicht - Buitenklok

Solar klok

Eigenlijk zouden we deze klok niet mee mogen tellen in dit rijtje. Hij werkt namelijk niet op batterijen. Echter maakt deze klok wel gebruik van een handig, slim én duurzaam systeem, hij werkt namelijk op zonne-energie. De klok kan zichzelf gedurende de dag opladen en gaat ’s avonds aan. En dat is perfect voor… buiten! Deze klok wordt daarom ook heel vaak buiten aan de muur bevestigd. Door de daglichtsensor schakelt de klok zichzelf in wanneer het gaat schemeren. Daarnaast is deze klok ook waterdicht, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken als het ineens gaat regenen. Dat is geen probleem voor dit kleine zonneklokje. Doordat hij achtergrondverlichting heeft creëert hij als het ware zijn eigen “halo” en heeft hij een luxe uitstraling.

LW Collection Moderne Zwarte Klok / Muurklok Zwart / Wandklok Zwart Metaal zonder cijfers of letters Rond 52cm / Chique Zwarte Ronde Moderne Klok

Modern en digitaal

Digitale klokken hoeven niet altijd standaard te zijn, maar kunnen ook een modern uiterlijk hebben. Deze klok van LW collection heeft dat bijvoorbeeld ook. De klok heeft geen cijfers of letters, maar slechts een metalen cirkel en een wijzer systeem in het midden. Dat geeft de klok en modern een minimalistisch uiterlijk, wat heel goed in veel interieurs zou passen. De klok is vervaardigd uit metaal en verkrijgbaar in zwart, zilver, goud en een combinatie van zwart en goud. Doordat de klok als het ware twee cirkels boven elkaar heeft, geeft dit een grappig 3D effect en lijkt de klok van de muur af te zweven. De diameter van deze klok is 52 centimeter en er worden geen batterijen meegeleverd, dus houd daar rekening mee.

Het voordeel van digitale klokken

Het grote voordeel van nu al een digitale klok in huis halen of hierin investeren is dat het hoogstwaarschijnlijk de toekomst zal zijn. Analoge klokken waren tientallen jarenlang de norm, en werden van generatie op generatie doorgegeven. Digitale klokken zullen in de toekomst waarschijnlijk de enige manier van klokkijken worden, vanwege hoe praktisch ze zijn. De meeste digitale klokken kunnen zichzelf al aanpassen wanneer de zomertijd in wintertijd verandert, bijvoorbeeld. Daarvoor hoef je een klok niet helemaal aan te draaien. Hoewel we zeker waardering kunnen hebben voor het mooie van de werking van een oude klok, is de verwachting dat digitale klokken de toekomst zijn.

Nordic Luxe goudkleurige wandklok

Designer stuk

Natuurlijk kun je een klok uitkiezen op functionaliteit, maar sommige klokken zijn ook écht heel mooi. Zo worden mode en comfort op de beste manier mogelijk gecombineerd. Deze klok van Nordic Luxe oogt namelijk eerder als woonaccessoire dan klok, door het prachtige abstracte ontwerp. Door de gouden kleur zou je van veraf niet herkennen dat het een klok is, maar toch geeft dit designerstuk de tijd aan. Hij wordt geleverd zonder batterijen en voor deze klok is één AA batterij vereist.

Vorige

Beste grote wandklokken

Volgende

De beste LEGO wekkers