Beste grote wandklokken

Hoewel veel mensen vaak niet durven te experimenteren met grote interieurstukken in hun huis, is het -gek genoeg- een makkelijke manier om je huis groter te laten ogen. Ja, echt! Interieurstylisten geven dan ook vaak de tip mee om in een klein huis statements te maken met een paar opvallende items, in plaats van denken dat je een kleine bank moet kopen omdat je een klein huis hebt. Hoe paradoxaal het misschien ook linkt, grote items werken als een soort optische illusie – je ogen denken: als dát er past, moet de ruimte wel groot zijn. Een goed idee dus. Grappig is het dat grote items ook in grote ruimtes een ideale oplossing zijn om de ruimte minder leeg te laten ogen. Eén van de items die je best als statement piece in huis zou kunnen gebruiken, is een grote klok.

Staande klok

Staande klokken zijn statement pieces die op zichzelf een meubelstuk zijn. Ze staan op de grond en zijn vaak een meter tot twee meter hoog. Je zou deze klokken antiek op de kop kunnen tikken door naar een antiekhandelaar te gaan of een luxere tweedehands winkel. Dit zijn dan vaak de staande klokken zoals je ze ook kent van je grootouders of uit de sprookjes zoals “De wolf en de zeven geitjes”. Deze staande klokken worden ook wel staande horloges genoemd. Bij veel klokken heb je de keuze tussen verschillende melodieën bij het slagwerk. Echt mooie klokken zoals deze zijn flink aan de prijs en zitten al snel over de 2.000,- voor de “goedkopere” modellen. Duurdere modellen kunnen zeker tot tienduizenden euro’s oplopen. Het is, bij een zoektocht naar een klok als deze, belangrijk om te focussen op materiaal. Je kunt vaak een keuze maken uit noten, mahonie, massief eiken, blank eiken en donker eiken klokken.

HSXL - Grote Industriële Wandklok Metaal - 60CM - Zwart - Stil Uurwerk - Industrieel - Vintage - Modern - Romeinse Cijfers - Zwarte Klok

Grote wandklok

Een grote klok hoeft niet altijd een staand horloge te betekenen, maar kan ook slaan op een grote wandklok. Een grote wandklok zoals een grote industriële wandklok van Homeshop XL is bijvoorbeeld 60 centimeter in diameter. Hiermee wordt de klok een echte eyecatcher! Hiermee gebruik je de klok niet alleen om de tijd te kunnen lezen, maar ook als stylish accessoire in je huis. Deze grote wandklok heeft een industrieel en modern uiterlijk met Romeinse cijfers. Het fijne aan deze klok is dat hij, ondanks zijn grote formaat en robuuste postuur, géén geluid produceert. Het tikkende geluid van de klok zal dus niet afleiden. Het model, inclusief de wijzers, is uit één soort materiaal vervaardigd.

Grote Moderne 3D Wandklok - Zwart - RVS - Diameter 110 cm

Moderne 3D wandklok

Houd jij wel van een moderne look? Een moderne 3D wandklok aan de muur is een echte originele klok die in ieder huis zeker de show zal stelen. Bij deze 3D wandklok zitten de cijfers van de klok namelijk bevestigd aan de muur. Je kunt deze cijfers namelijk zelf bevestigen. Je kunt ze dus in een perfecte cirkel plaatsen, of juist creatief wat verder uit elkaar. Als je de wandklok installeert zoals de makers het bedoeld hebben, en dan is de diameter van de klok 110 cm (!). We hebben het hier écht over grote klokken, dus. Houd er rekening mee dat de klok dus zeker wat ruimte op de muur zal innemen. Ben je bang dat de klok installeren met twee linkerhanden moeilijk gaat worden? Geen zorg, de klok wordt geleverd met een mal en daardoor zal het voor iedereen makkelijk zijn om deze te installeren. Doordat je zelf kunt variëren met de afmeting, is deze klok ideaal in verschillende ruimtes. Denk aan kinderkamers, maar ook woonkamers en keukens. De klok wordt met alles erbij geleverd, behalve 1 AA batterij, deze zal je zelf moeten aanschaffen. De achterkant van de klok is zelfklevend, waardoor je ook niets in de muur hoeft te boren.

Grote Moderne 3D Wandklok - Zwart - RVS - Diameter 110 cm

Grote industriele wandklok XL

Deze klok is bijna geen klok meer te noemen – dat doet bijna onder aan deze verschijning. Deze XL-wandklok mét tandwielen zal daadwerkelijk de eyecatcher in ieder interieur zijn. Dit artikel gaat over grote klokken, en groot is dit model zeker – met een diameter van 80 centimeter zal hij hoe dan ook opvallen aan de muur. Ook het design van deze klok valt op: door het gebruikte materiaal en het ronde uiterlijk doet deze klok bijna eerder denken aan het roer van een schip dan aan een wandklok, maar toch is deze klok een perfecte manier om de tijd op te kunnen zien. De tijd wordt aangegeven met romeinse cijfers, dus het is slim om je nog even te verdiepen in wat welk cijfer ook alweer betekende. Hint: IV = 4, V = 5, VI= 6, hetzelfde gaat op voor X, wat staat voor 10. Ook al lees je geen romeinse cijfers, dan kun je deze klok natuurlijk altijd nog lezen aan de stand van de wijzers, bijvoorbeeld in graden.

LW Collection Zilveren Houten wandklok met glas 60cm - Houten zilverkleurige glazen muurklok - Houten klok vierkant - Wandklok hout glas

Vierkante klok

Een ronde klok kennen we natuurlijk allemaal wel, maar je kunt ook afwijken van dit standaard ontwerp. Is een ronde klok ook niets voor jou, dan zal je hart misschien wel sneller gaan kloppen van deze vierkante houten wandklok. Deze klok ziet er luxe en chic uit, omdat hij gemaakt is van glas en hout.  Deze klok past met 80 centimeter diameter goed in het rijtje van grote klokken. Het houten vierkante model is weer even wat anders dan anders en valt daardoor zeker op.

Plaats van een grote klok

We kunnen ons voorstellen dat je bij een grote klok niet precies weet hoe of waar je deze het beste kunt ophangen. Zeker nu we allemaal een stuk meer aan het thuiswerken zijn, is een wandklok van vee meer belang geworden dan voorheen. Het is niet alleen een herinnering aan hoe laat het is, maar ook een herinnering aan dat het soms goed is om even uit te zoomen (haha) van je scherm en even in het hier en nu, offline, te zijn. Maarrr… hoe plaats je een klok? Over het algemeen wordt qua hoogte de vuistregel aangehouden dat een klok op ooghoogte moet hangen. Met een grote klok zou je dit ook kunnen aanhouden. Neem in dat geval het centrum van de klok als middelpunt. Houd er wel rekening mee dat sommige meubels, zoals bijvoorbeeld de bank, hoger kunnen zijn dan het onderste gedeelte van de klok. Dat wil je voorkomen, omdat de klok dan deels wegvalt en je de tijd rond 6 uur niet meer kunt lezen.

Vorige

Beste houten wandklokken

Volgende

Beste digitale klokken op batterij